Stichting Health Aid gaat na vele jaren hulp aan Sri Lanka, het LilianeFonds en Nepal nog één keer een nieuwe uitdaging aan. Het nieuwe hulpproject wordt een verloskundige (poli)kliniek in West Tanzania (regio Kayanga), mogelijk ook gesteund door permacultuur-projecten. Het gebouw voor de (poli)kliniek is er al, de inventaris en het benodigde personeel, opleiding nog niet...

najaar 2018: geen progressie in overleg en ontwikkeling. Health Aid zal het project vanaf heden dan ook helaas niet verder kunnen ondersteunen. 

 

Op 19 juli 2018 vond een eerste inventarisatie plaats.

Er zijn iniatieven om op permacultuur gebaseerde projecten te starten en daarmee de kliniek te ondersteunen en de plaatselijke bevolking te helpen zich meer en meer zelf te kunnen onderhouden wat betreft voedsel- en energievoorziening. Hierbij kun je o.a. denken aan duurzame landbouw, regenwater-opvang systemen, zon- en wind-energie, biogas (om te koken, als een oplossing voor ontbossing en desertification), compost toiletten, etc.

Voor nadere informatie over de (poli)kliniek:   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.          

Voor nadere informatie over de permacultuur projecten: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.