PERSBERICHT

 

Jongeren zetten zich in voor Sri Lanka 

Lees hier het artikel in de Berkelbode

Enigszins onwennig zaten Madelief, Nadie, René en Stella aan tafel. Ze zitten allen op het voortgezet onderwijs en hebben één doel. Met een grote groep jongeren tijdens de zomervakantie 2019 zich in te zetten voor Sri Lanka. De onwennigheid van de jonge wereldburgers was als sneeuw voor de zon vertrokken toen ze hun verhaal deden.

Door Arjen Dieperink

LAREN - Onder de naam LouKA gaan Madelief Hoetink (15), Nadie Grotentraast (17), Renée Bos (15) - alle drie afkomstig uit Laren - en Stella Hoekstra (16) uit Warnsveld met vele anderen, actie voeren voor Sri Lanka. Over de naam LouKA is goed over nagedacht. De reis die 13 jongeren onder begeleiding van enkele ouderen gaan ondernemen, gaat dit jaar naar Sri Lanka. De landcode van Sri Lanka is LKA. Ook al komt het merendeel van de 13 jongeren niet uit Laren, het is verdeelt over Ruurlo, Warnsveld, Gorssel, Exel, Lochem en Vorden, toch ligt de organisatie bij de Larense diaconie. Door de combinatie van de namen kreeg men de naam LouKA.

Nadie Grotentraast: "Twee jaar geleden kwamen de jongeren van de NH-Kerk in Laren in actie voor Armenië. Nu doen wij het voor Sri Lanka. Door Mariska Kletter zijn wij in contact gekomen met een non in Sri Lanka die nu ons contactpersoon is." (Mariska Kletter is de uitbaatster van het horecabedrijf bij de Zwiepse molen met de naam De Wiek, zij zet zich al vele jaren in voor projecten in de derde wereld, o.a. Sri Lanka. De winst van haar bedrijf wordt voor de projecten gebruikt.) Renéé Bos: "Wij zullen door onze contactpersoon van het vliegveld worden opgehaald. Zij weet waar we het hardst nodig zijn. We zullen ons inzetten bij de basisschool, verven en dagbesteding met gehandicapten. Ik hoop anderen te kunnen helpen." Om alles te kunnen bekostigen zijn de jongeren met verschillende acties bezig. Afgelopen zondag stonden twee groepen van LouKA op de kerstmarkten in Laren (Haneveld) en in Exel. Op één van de markten stond men met een kunstkoe die tegen betaling beschilderd kon worden. De koe zal te zijner tijd worden geveild. Alle opbrengsten komen ten goede aan LouKA.

Op 16 december staan de LouKA-jongeren ook in Ruurlo kerstkransjes te verkopen. Ook wil men binnenkort een oliebollenactie organiseren. Het is volgens Stella Hoekstra de bedoeling dat de actie van LouKA in Sri Lanka live via internet te volgen zal zijn. Ook op de site, Facebook en Instagram kan men LouKA volgen. Madelief Hoetink: "Op mijn school vraagt men vaak hoever we zijn met onze actie. Iedereen vindt het prachtig en door onze enthousiasme willen velen ons ondersteunen." De jonge globetrotters hebben het langzamerhand in de gaten dat hun actie voor Sri Lanka als een olievlek zich aan het uitbreiden is. Wie de actie wil steunen kan terecht op de site:

 

loukainactie.webnode.nl

Sprookjes 

Salsadansen in Lochem op iedere maandagavond

Dubbelleven door Gerard Alderliefste 9 feb 2019