Stichting Health Aid gaat na vele jaren hulp aan Sri Lanka, het LilianeFonds en Nepal nog één keer een nieuwe uitdaging aan. Het nieuwe hulpproject wordt een verloskundige (poli)kliniek in West Tanzania (regio Kayanga), gesteund door permacultuur-projecten. Het gebouw voor de (poli)kliniek is er al, de inventaris en het benodigde personeel, opleiding nog niet...

 

Op 19 juli vanaf 19:30 uur (inloop vanaf 19:00 uur) willen we brainstormen met iedereen die het leuk vindt om iets in te brengen t.a.v. dit project. De voorzitter van de Stichting die het gebouw heeft gefinancierd zal een toelichting geven.

Er zijn iniatieven om op permacultuur gebaseerde projecten te starten en daarmee de kliniek te ondersteunen en de plaatselijke bevolking te helpen zich meer en meer zelf te kunnen onderhouden wat betreft voedsel- en energievoorziening.

Bij permacultuur kunnen we hierbij o.a. denken aan: duurzame landbouw, regenwater-opvang systemen, zon- en wind-energie, biogas (om te koken, als een oplossing voor ontbossing en desertification), compost toiletten, etc.

De avond vindt plaats bij De Zwiepse Molen in Zwiep (vlakbij Lochem, Gelderland). Het begint om 19 uur met koffie/thee en vanaf 19.30 uur is er informatie uitwisseling met verschillende mensen die bij dit project betrokken zijn.

U bent van harte welkom!

Adres: Zwiepseweg 165, 7241 PT Zwiep (gemeente Lochem)

 

Voor nadere informatie over de (poli)kliniek:

Tel: 06 49 69 62 72

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Voor nadere informatie over de permacultuur projecten:

Tel: 06 18 39 44 60

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.