PERSBERICHT

Hoofdpijn: een kopzorg!

Dansen in Lochem

Sponsorloop voor Liliane Fonds

 

LOCHEM – Zaterdag 4 juni a.s., van 10.00 tot 15.00 uur,wordt op het terrein van de Zwiepse Molen, Zwiepseweg 165, in samenwerking met de Stichting Health Aid een speciale sponsorloop georganiseerd. De opbrengst is geheel bestemd voor het Liliane Fonds. Aan deze loop wordt, op een parcours van ca. 500 meter, deel genomen door leerlingen van OBS De Barchschole uit Barchem en DBS Nettelhorst uit Lochem. Daarnaast is er een open inschrijving op de dag zelf tegen een bedrag van € 5,00. Er kan die dag ook een kijkje genomen worden in de molen, een versnapering gebruikt worden en parkeren is gratis.

Met deze sponsorloop wordt niet alleen het werk van het Liliane Fonds gesteund, maar is ook een bijzonder kunstwerk ‘te verdienen’ dat geschonken zal worden aan het Woon- en Zorgcentrum De Hoge Weide in Lochem.

 

Bijzondere kunstwerken

Zes  koppels van 2 bekende kunstenaars bezochten projecten van het Liliane Fonds in Tanzania, Indonesië, Brazilië, Sri Lanka, Ghana en Bolivia. Zij maakten ter plekke 12 schilderijen in de vorm van een vlieger. De kinderen van het project kregen van hen een workshop en schilderden kleine kunstwerkjes, eveneens in de vorm van een vlieger, die de staart vormen. Zo ontstonden 12 kleurrijke kunstwerken uit 6 verschillende landen. Deze worden, via sponsorevenementen, door het Liliane Fonds ter beschikking gesteld aan Nederlandse zorginstellingen.    

 

 

Mudith (8) uit Sri Lanka ziet slecht en beweegt moeilijk. Met de rollator kan hij lopen. Foto: Johannes Odé.

 

Het Liliane Fonds zet zich in voor kinderen met een handicap op de armste plekken van Afrika, Azië en Latijns-Amerika. In samenwerking met de partners in de betrokken landen maakt het fonds de kinderen sterker en hun omgeving toegankelijker. Door hun functioneren te verbeteren en hen zelfbewust en weerbaar te maken. En door barrières op te heffen die hen verhinderen mee te doen in de wereld om hen heen. Jaarlijks wordt individuele, brede steun op maat aan ruim 90.000 kinderen gerealiseerd. www.lilianefonds.nl